Greif Inc.

Greif, 1877 yılında 4 Greif kardeşten biri tarafından “Vanderwsyt and Greif” adıyla Cleveland Ohio’da kurulmuştur. 1878 Yılında diğer kardeşlerin de katılımıyla ahşap fıçı, varil ve küçük varil üreten Greif Bros. Company adını almıştır. Takip eden yıllarda hammadde ihtiyacını karşılamak üzere ormanlar satın almıştır. Greif halen kuzeydoğu Amerika ve Kanada’da orman işletmeciliği de yapmaktadır.

Firma 1926 yılında faaliyetlerine fıçılama hizmetini de ekleyerek adını The Greif Bros. Cooperage Corporation olarak değiştirmiştir.

1940 Yıllarının ortalarında fiber varil üretimi başlamış ve yeni ortaklık yapısıyla tarihinde yeni bir sayfa açmıştır.

1951 Yılında firma merkezi Cleveland’dan eyalet merkezi Delaware Ohio’ya taşınmıştır. Bu yıllarıda ürünler arasına sac, plastik, oluklu mukavva, IBC, çok katlı torbalar ve karton ambalaj ürünleri de katılmış ve firma 1960 sonlarında Greif Bros. Corporation ünvanını almıştır.

Greif 1998 yılında kendisini Kuzey Amerika’nın endüstriyel ambalaj lideri yapacak A.B.D. Menşeli Sonoco Products Company firmasını satın almıştır.

Firma 2001 yılında Huhtamaki Van Leer’dan Van Leer Endüstriyel Ambalaj Grubu’nu satın alarak hacmini ikiye katlamıştır. 1919 Yılında Hollanda’da kurulan Van Leer, yüzyılın sonlarında dünyadaki endüstriyel ambalaj liderliği nedeniyle Hollanda Krallığı tarafından Royal Packaging Industries Van Leer B.V. ünvanıyla onurlandırılmıştır.

Van Leer’in alınması ve global yeni oluşumu desteklemek amacıyla firma ünvanı Greif Inc.; Van Leer markası da Greif olarak değiştirilmiştir.

1998 Yılından beri Greif ortaklığı bulunan CorrChoice, Inc. firması 2003 yılında tümüyle Greif bünyesine katılmıştır.

2006 Yılında Avrupa’da faaliyette bulunan  Blagden firmasının endüstriyel ambalaj üretim bölümleri satın alınmıştır.

2010 Yılında Greif bünyesinde Esnek Ürünler ve Hizmetler iş kolunu yaratacak bir atılım yaparak esnek IBC’ler konusunda dünyanın en büyük üç üreticisi olan Storsack (Almanya), Ünsa (Türkiye) ve Sünjüt (Türkiye) firmaları ile bigbag için BeNeLux Bölgesi’ndeki önemli pazarlama firması Ligtermoet firmasını satın almıştır.

Greif yine 2010 yılında Kuzey Amerika'da rijit endüstriyel ambalaj geri kazanımı ile ilgili olarak Container Life Cyle Management adı altında bir iş birlikteliği yapmıştır. Bu yapı 2011 yılında Avrupa'da yerleşik pack2pack firmasının satın alınmasıyla birlikte global bir yapıya dönmüştür. Halen Greif bünyesindeki ve bağımsız geri kazanım firmalarının katılımıyla oluşan EarthMinded(TM) Life Cycle Services ağı dünyanın en büyük rijit endüstriyel ambalaj geri kazanım ağını oluşturmaktadır.

Greif halen dünyanın en büyük endüstriyel ambalaj üreticisidir. Bünyesinde;

  • Rijit Endüstriyel Ambalaj ve Hizmetler
  • Esnek Ürünler ve Hizmetler
  • Karton ve Oluklu Mukavva Ambalaj ve Hizmetler
  • Orman ve Ürünleri

birimleri bulunmaktadır. Bir kısmı halka açık olan firma hisseleri New York Borsası’nda GEF ve GEF.B olarak işlem görmektedir.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi İhsan Dede Caddesi 800. Sk. No:808 41480 Gebze - Kocaeli
Telefon : (0262) 751 13 30 - Faks : (0262) 751 13 29